до наказателната колония IK-3 Полярен вълк в арктическия север на

...
до наказателната колония IK-3 Полярен вълк в арктическия север на
Коментари Харесай

Тялото на Навални остава в ръцете на руските власти, съобщава се ...

до наказателната колония IK-3 " Полярен вълк " в арктическия север на Русия. Там Навални беше държан от предходната година, с цел да открият тялото му, само че получиха спорна информация от разнообразни институции за местонахождението му и си потеглиха, без да открият или видят останките му.

 

Вдовицата на Навални, Юлия, ще се обърне към 27-те външни министри на блока на 19 февруари. В неделя тя разгласява в Инстаграм думите " Обичам те ", дружно със фотография на нея и брачна половинка ѝ. Западните водачи обявиха, че считат Кремъл за виновен за гибелта на мъжа ѝ.

 

На Людмила, която за разлика от децата на Юлия и Навалная остава в Русия, в началото е било казано, че тялото на сина ѝ е било откарано в Салехард, град наоколо до затворническия комплекс. Когато обаче идва в моргата в събота, тя е затворена. " Въртят ни в кръг и прикриват следите си ", съобщи говорителката на Навални Кира Ярмиш.

 

Иван Жданов, който управлява Фондацията за битка с корупцията на Навални, съобщи, че на юриста и майка му също е било казано, че повода за гибелта му е " синдром на неочакваната гибел ". Това е термин за редица сърдечни положения, които предизвикват ненадейно прекъсване на сърцето.

 

Смъртта на съветския опозиционер Алексей Навални в наказателната колония със специфичен режим ИК-3 в село Харп се трансформира в съществена тематика на полемика за жителите на Салехард, столицата на самостоятелния окръг Ямало-Ненецкия, оповестява съветският опозиционен вестник „ Новая газета Европа “.

Според източник от New Europe тялото на Навални първо е било откарано в Лабитнанги, само че вечерта на 16 февруари е трансферирано в регионалната болница в Салехард на улица Мира.

 

„ Обикновено телата на умрелите в колонии се закарват непосредствено в бюрото за съдебно-медицинска експертиза на ул. Глазкова, само че по някаква причина неговото тяло е откарано в клиниката “, сподели чиновник на колата за спешна помощ в Салехард, чиято постройка се намира на 500 метра от болничното заведение.

„ Заведоха ме в моргата, вкараха ме и тогава двама служители на реда застанаха пред вратата ”, добави той. 

 

Служителят изясни, че всички са желали да схванат какво се случва и за какво служителите на реда се държат по този начин, все едно крият нещо.

 

Бързо станало ясно, че са докарали тялото на политик и че гибелта е от „ некриминален темперамент “, т.е. без изстрели. И тогава се популяризира новината, че на локалните патолози е неразрешено да правят аутопсии, посоча “Новая газета ”.

 

Някои споделиха, че от Москва са пристигнали заповеди да се изчакат столичните експерти, а други настояват, че самите лекари са отказали да създадат аутопсия. Това е политически въпрос и не е ясно по какъв начин ще се развие. И в случай че извършите аутопсия и пристигна директна заповед да се създадат промени в резултата, тогава не можете да се разминете. А, в случай че не е направена аутопсия…, в действителност няма да ви питат. Освен това в този момент е зима, телата могат просто да се съхраняват в коридора със седмици, показва източник на изданието.

Източникът от колата за спешна помощ сподели, че по тялото на Навални са открити синини, които той е получил приживе. Но не от побой, а вследствие на други дейности.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР