До началото на ноември над 140 администрации трябва да минат

...
До началото на ноември над 140 администрации трябва да минат
Коментари Харесай

Отпада хартиеният обмен на документи между администрациите

До началото на ноември над 140 администрации би трябвало да минат на е-документи

144 са административните структури в страната, които могат да обменят документи напълно по електронен път все още, оповестиха от Държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ). Сред тях са 26 институции на централната администрация – министерства, организации и държавни комисии, както и половината от регионалните администрации. Над 70 на 100 от действителните участници в системата за електронен продан на известия, поддържана от ДАЕУ, са общински администрации.

Съгласно проекта за фрапантно понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса, до 1 ноември 2018 година всички администрации и техните териториални структури би трябвало да преустановят изцяло хартиения продан на документи.

ДАЕУ разгласява информация за действителните участници в електронния продан на документи в раздел " Административна информация/Електронен продан на документи " на уеб страницата на електронното държавно управление. В същия раздел институциите могат да намерят нужната документи и изискванията за присъединение към системата за е-обмен на известия.

Администрациите, които не разполагат със лични системи за документооборот, могат да употребяват системата за електронна предложена поща e-Delivery, като основат еднократно свои профили в системата.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР