До началото на март потребителите на онлайн магазина App Store

...
До началото на март потребителите на онлайн магазина App Store
Коментари Харесай

Задава се промяна за всички европейци с айфони

До началото на март потребителите на онлайн магазина App Store в Европа ще получат опция да теглят приложения за своите iOS устройства от магазини на „ трети страни ”.
Apple се готви да раздели App Store „ на две ” през идващите седмици, с цел да отговори на условията на Европейския съюз, съобщи technews.bg.
Регулаторите на Европейски Съюз ще принудят Apple да позволи евакуиране на приложения от трети страни в района.
Марк Гърман от Блумбърг твърди, че производителят на iPhone се готви да направи промени в App Store за Европейски Съюз, с цел да го приведе в сходство със Закона за цифровите пазари (DMA).
Apple наподобява възнамерява промени през идващите седмици, с цел да се съобрази с новите законови условия, в това число обособяване на App Store в Европейски Съюз от останалия свят. Крайният период, в който компанията би трябвало да се съобрази с новия закон, е 7 март, тъй че
Купертино разполага с малко време, с цел да приложи измененията.
Миналата седмица основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук се срещна с ръководителя на антитръстовия комитет на Европейския съюз Маргрете Вестагер в Apple Park. Вестагер подсети на Кук за идния ангажимент на Apple да разреши на потребителите да конфигурират магазини за приложения на трети страни и приложения от източници, разнообразни от App Store.
Apple също ще би трябвало да даде на разработчиците опция да разпространяват своите оферти отвън App Store и да употребяват системи за заплащане на трети страни. Очаква се, че DMA ще принуди Apple да направи редица обилни промени в App Store, FaceTime и Siri в Европа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР