До началото на декември (КС) ще се произнесе по искането

...
До началото на декември (КС) ще се произнесе по искането
Коментари Харесай

До декември КС ще се произнесе по искането на президента за временната комисия за Конситуцията

До началото на декември (КС) ще се произнесе по настояването на президента да бъде оповестено за противоконституционно решението за основаване на краткотрайната парламентарна комисия за плана за нова конституция.
Това съобщи във Велико Търново ръководителят на Конституционния съд и посочи, че към този момент е отправено настояването до Народното събрание за мнение.
След като делото беше позволено всъщност, Конституционният съд към този момент е изпратил писма за мнения с изключение на до Народното събрание и до неправителствени организации и експерти по конституционна доктрина, уточни ръководителят на съда Борис Велчев:
„ Те имат един месец да дадат своите мнения. Ние изпратихме писмата при започване на тази седмица, давате си сметка, че е прекомерно рано да стартират да идват, само че се надявам, че в границите на месечния период ще дойдат тези мнения. Ние ще си създадем и своите разбори. И вследствие на това се надявам да не се бавим повече от началото на декември “.
 Радев постави преграда за новата конституция Радев постави преграда за новата конституция
Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да бъде оповестено за противоконституционно „ Решение за основаване на Вре...
Президентът Радев счита, че решението за основаването на парламентарната комисия е противоконституционно, тъй като съгласно настоящата Конституция нова може да се одобри само от Велико национално заседание.
Председателят на Конституционния съд отхвърли да разяснява какви биха били следствията от двата вероятни разновидността за решение, тъй като делото е висящо.
Борис Велчев не разяснява и настояването на Съюза на съдиите, признато за сведение от Висшия правосъден съвет, за предварително преустановяване на пълномощията на основния прокурор:
„ Като арбитър не мога да си разреша да имам никакво обществено отношение по сходни тематики. Надавам се да ме разберете “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР