До момента в страната ни, жените убити в резултат на

...
До момента в страната ни, жените убити в резултат на
Коментари Харесай

Гергана Kуцева: У нас няма статистика за жертвите на домашно насилие

До момента в страната ни, дамите убити вследствие на домашно принуждение са 22. Всички те са убите в домовете си. Това са данни от медийни изявления. Реална статистика за тези закононарушения няма.
Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Гергана Kуцева от Български фонд за дамите.

Тя показа, че в започващия довечера протест в отбрана дамите жертви на домашно принуждение ще бъдат отправени пет съответни претенции към ръководещите, които са свързани с повсеместен ангажимент на страната.

Тази година през февруари бяха признати козметични промени. Въведе се понятието „ домашно принуждение “, което е много по стеснено от „ принуждение учредено на пола “ и изключва огромна група дами. Освен това се вкара понятието за тъй наречените „ методичност “, съгласно което се изискват минимум три пъти жертвата да е претърпяла побой и принуждение, с цел да се вземат ограничения.

Необходимо е преди всичко да се вкара предварителната защита. Обществото толерира насилието над дами. Мъжете третират дамите като подчинени, считат че мястото им е в кухнята и постоянно ги считат за тяхна благосъстоятелност. Чрез просветителни стратегии е една от мининмалните стъпки.

Категорично желаеме да се ратифицира Истанбулската спогодба, тя е най-всеобхватния документ, който ангажира страната с ограничения за предварителна защита и защите на жертвите на домашно принуждение, бе безапелационна Kуцева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР