До момента са регистрирани около 70 случая на лаймска болест

...
До момента са регистрирани около 70 случая на лаймска болест
Коментари Харесай

70 случая на лаймска болест и 30 на марсилска треска след ухапване от кърлежи

До момента са регистрирани към 70 случая на лаймска болест и към 30 случая на марсилска тресчица в резултат на захапване от кърлежи. Това заяви основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в четвъртък пред БНР.

“Сравнено с предходната година сме с към 30% по-малко на брой случаи. Това се дължи главно на закъснението. Темпът на повишаване е в този момент, тъй че през идващите два месеца ще надминем броя от предходната година “, разяснява той.

Кунчев предложи при излизане в природата или при по-продължителен престой в тревни площи да се употребяват репеленти или да се носят облекла с дълги ръкави и крачоли, тъй като по този начин кърлежът не може да се впие в кожата.

" Добре е да се огледа тялото след прибиране от престой на открито “, предложи той.

“При захапване от кърлеж предлагаме да се търси лекарска помощ, изключително когато става дума за деца или когато кърлежът е влезнал дълбоко в кожата на индивида. Важното е да се махне колкото е допустимо по-бързо и то би трябвало да се махне цялото му тяло, тъй като всяко нарушение на целостта му крие опасности “, сподели още Кунчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР