До момента са повдигнати обвинения на повече от 400 души

...
До момента са повдигнати обвинения на повече от 400 души
Коментари Харесай

Сийка Милева за акция "Бяло": Повдигнати са обвинения на над 400 души, иззети са над 10 000 дози дрога

" До момента са повдигнати обвинявания на повече от 400 души по акция " Бяло ". Образувани са 254 нови досъдебни производства и са претърсени над 300 адреса на територията на цялата страна. Прокуратурата се приготвяше за тази акция повече от месец ", това разгласи на брифинг представителят на основния прокурор Сийка Милева.

" До момента са конфискувани над 10 000 дози дрога - метамфетамин, марихуана, кокаин и дизайнерска дрога. Това евентуално са и над 10 000 дрогирани водачи, които са евентуални убийци по пътищата ", разяснява още Сийка Милева.

Стана ясно още, че досега, 60 % от лицата, които са арестувани не им е за първи път.

" Беше арестуван и 17-годишен възпитаник, който продаваше дрога на своите съученици за 50 лева на едно хапче. Това дете към момента не е приключило междинното си обучение, а към този момент е вербувано от наркобандите и включено в мръсния им бизнес ", заяви още Сийка Милева.

Тя разгласи, че са разкрити и над 10 нарколаборатории в цялата страна в градовете София, Пловдив, Видин, Тутракан, Варна, Добрич и Силистра.

" Наркомафията въобще не би трябвало да бъде спокойна. Акцията продължава и няма подложен краен период ", сподели още Милева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР