До момента са получени сигнали за 9 незаконни сметища в

...
До момента са получени сигнали за 9 незаконни сметища в
Коментари Харесай

„За Павликени“: Получени са сигнали за 9 незаконни сметища в различни населени места на общината

„ До момента са получени сигнали за 9 противозаконни сметища в разнообразни обитаеми места на община Павликени. Сигналите, по които предприехме дейности са от наши съграждани, основателни са и бяха подадени на електронните адреси на съдружие „ ТИ Решаваш “, откакто обявихме акция против нерегламентираните сметища. “

Това оповестиха от „ За Павликени “ във Фейсбук. В обявата написа още:

„ Както неведнъж към този момент обяснихме, кметовете по места и управлението на общината са виновни да не се позволява образуването на бунища, а също и за премахването на съществуващи такива.

Нека обаче да е ясно, че и самото почистване би трябвало да се прави по правила. Затова в писмата, които разпращаме до локалните управници, ние категорично подчертаваме върху метода на разчистване и ограниченията за предварителна защита.

Съгласно инструкции на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Велико Търново неразградимите боклуци от хартия, РЕТ, пластмаса, найлон, стъкло, други би трябвало да бъдат събрани и извозени до районното хранилище.

Запръстяване на отпадъците на територията на нечистия сектор не е почистване на бунище! Това си е действително посягане против природата и нарушение на закона!
В писмата молим също по този начин кметовете да вземат ограничения, с цел да не бъдат още веднъж замърсявани съответните почистени терени. Паралелно с това настояваме да се упражнява надзор, с цел да не се позволява възникването на нови нерегламентирани сметища с битови или строителни боклуци.

Всяко кметство има задължението да осведоми по подобаващ метод жителите за местата, където би трябвало да бъдат изхвърляни другите боклуци. И несъмнено – би трябвало да са основани нужните условия за това.

На способените институции като Регионална инспекция за опазване на околната среда пък е вменено да наблюдават осъществяването на ограниченията посредством регулярни инспекции на място, както и налагане на наказания при нарушавания.

Ние жителите ще бдим за това кой и по какъв начин извършва отговорностите си и съблюдава законите на страната.

Продължавайте да ни изпращате сигнали, уважаеми съграждани! Защото, както се вижда, смисъл и изгода от гражданската интензивност, има! Имейлът на съдружие „ ТИ Решаваш “ е [email protected]. Подавайте ни сигналите ни, със фотоси и локация. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР