До момента са дарени 660 000 лв. за наводнените карловски

...
До момента са дарени 660 000 лв. за наводнените карловски
Коментари Харесай

Събраха 660 хил. лв. от дарения за потопените села край Карл...

До момента са дарени 660 000 лева за наводнените карловски села. Това разгласи кметът на Карлово Емил Кабаиванов в „ Интервюто в Новините на NOVA ".

„ Благодаря на всички донори. Това са сърцатите хора. Тези пари до стотинка ще отидат единствено за потърпевшите хора. Общината няма да употребява нищо ”, увери той.

„ От през днешния ден нататък Агенцията за обществено подкрепяне има офис в Карлово. Прави се инспекция на място и средствата се получават или по банков път, или в клоновете на „ Български пощи ”. Тези 375 лева, които ще получат, нямат нищо общо със средствата, нужни за възобновяване на жилищата. Те са за обществено подкрепяне от първа нужда. Другата помощ, която е по-ценна, е тази, на страната. Тя би трябвало да вземе решение в лицето на Министерски съвет – по какъв начин и с какъв брой да подкрепи потърпевшите 402 фамилии ”, сподели още кметът на града.

Със средствата стартира спешно възобновяване на два скъсани моста – в село Каравелово и Слатина. 30 фамилии се нуждаят от фургони за живеене.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР