До момента няма случай на коронавирус в общините Карлово, Сопот

...
До момента няма случай на коронавирус в общините Карлово, Сопот
Коментари Харесай

Общо 31 души са под карантина за коронавирус в Карлово и Сопот

До момента няма случай на ковид в общините Карлово, Сопот и Хисаря. Общо 31 души от общините Карлово и Сопот са сложени под 14-дневна домашна карантина, защото са се завърнали от рискови страни. Това оповестиха от пресцентъра на община Карлово.

По думите на кмета на община Карлово Емил Кабаиванов карловската болница е единствената отвън Пловдив, която е избрана да приема пациенти със болестта, тъй като разполага с Инфекциозно поделение. Един доктор и две сестри към този момент непрекъснато имат подготвеност да одобряват пациенти със междинна и тежка степен на ковид. В болничното заведение ще бъде изолирано и бившето неврологично поделение с 11 места, а общо ще могат да се одобряват 15 пациенти. При привършване на потенциала, болните ще бъдат изпращани в клиника в Пловдив или в други лечебни заведения избрани за болестта.



За лекаря и медицинските сестри има обезпечено защитно облекло, ръкавици, маски за многократна приложимост и дезинфектанти, които ще стигнат за идващите три месеца, добави кметът. Той посочи, че все още лечебното заведение разполага с три апарата за обдишване и се водят диалози със ВМЗ Сопот за закупуването на още един.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР