До момента няма информация за български граждани, които да са

...
До момента няма информация за български граждани, които да са
Коментари Харесай

Посланикът ни в Сърбия: Няма пострадали българи при новата масова стрелба

До момента няма информация за български жители, които да са потърпевши при стрелбата нощес в Сърбия. Това сподели в ефира на БНТ посланикът на България в Сърбия Петко Дойков.
Първата информация за случилото се е постъпила в нашата задача след среднощ.
" Посолството поддържа 24-часово дежурство - постоянно има човек, с който могат да се свържат българските жители. Имаме опция да реагираме, само че досега не се постанова да го вършим ", сподели той.
Дойков съобщи, че сръбският президент Александър Вучич в рамките на два дни прави изказвания, в които афишира ограничения за повишение на сигурността в учебните заведения. Днес той разгласи нова мярка за увеличение на броя на служителите на реда в учебните заведения, като по негови думи това може да докара до 80% спад в насилието в учебните заведения. Той разяснява и оповестените във вчерашния ден мерки, главно ориентирани към притежаваното оръжие. Дали тези ограничения ще реализиран триумф, следва да се види, сподели посланикът ни.
Според Петко Дойков вчерашната и днешната пукотевица са два разнообразни случая. В първия случай извършитнел е 13-годишно момче, а във втория - 21-годишен. Дали дейностите на днешния нападател са повлияни от дейностите на момчето, е мъчно да се каже.
В първия случай се приказва за потребление на персонално оръжие с позволение от родител, а във втория - за автомат " Калашников " и гранати.
И двата случая имат претекстове, които се обясняват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР