До момента не е ставало дума за свободен внос на

...
До момента не е ставало дума за свободен внос на
Коментари Харесай

Експерт: Президентът и премиерът да се ваксинират пред камерите

До момента не е ставало дума за свободен импорт на ваксини - хората да могат да си ги купуват свободно от аптечната мрежа, както е с противогрипните ваксини. Това съобщи пред БНР здравният икономист Аркади Шарков. Експертът акцентира, че с цел да не се основава антиваксинационна вълна, с изключение на осведомителна акция би трябвало и политиците да дадат добър образец, поставяйки си ваксина пред камерите.
Президентът и министър председателят могат да " поведат хорото ", всички международни водачи го вършат, означи Шарков.

По негови думи свръхинформираността на хората от началото на пандемията и грешката на управляващите да дават опция за изявление на коренно разнообразни отзиви са довели до " шизофренична обстановка ".

Според Шарков няма действителна разяснителна акция за имунизациите. Той уточни, че сега тя се прави от лицата, които към този момент са ни говорили за ковид. По негови думи липсват нови лица, които да изясняват " по спокоен, естествен разумен път ".
Борисов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат доброволни и безвъзмездни

Той уточни, че бизнесът се настройв с разнобоя в мненията сред представители на институциите и обещанията за отваряне. Липсвала обаче предвидимост, което пораждало разноски за бизнеса и терзания за родителите.

Подмята се топката и се тества публичното мнение, с цел да се види публичната реакция, разяснява обстановката специалистът. Той бе безапелационен, че това не е лидерски метод.

Според него главната причина да се отсрочва приравняването на антигенните на PCR тестванията е, че броят на позитивните проби ще се усили.

Шарков предизвести, че би трябвало да се подготвим за няколко години доста занимателен стопански напредък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР