До момента 704 молби за обучение от разстояние в електронна

...
До момента 704 молби за обучение от разстояние в електронна
Коментари Харесай

704 родители на деца от началния курс искат да продължи обучението онлайн

До момента 704 молби за образование от разстояние в електронна среда са подали към Министерството на образованието и науката родители на възпитаници от 1 до 4 клас.

От 4 януари се възобновява присъственото образование за учениците от 1 до 4 клас като в учебните заведения ще продължи да се ползва организация, която лимитира взаимоотношението сред обособените паралелки и класове, както и откритите противоепидемични действия по стерилизация на пространствата.

По време на образователните часове учителите ще носят персонални защитни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на учебното заведение, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки обособен час. Изключения се позволяват за възпитаници, на които по здравословни аргументи, е предложено да не носят персонални защитни средства за лице.

В учебните заведения следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18.00 часа или до привършване на образователните часове при целодневно образование в съответната просветителна институция.

От МОН твърдят, че е основана организация посредством районните ръководства на образованието за приемане на заявки от родители/семейства, които желаят децата им да се образоват в електронна среда от разстояние.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР