Защо става все по-лесно да си самотна майка в Китай

...
До миналата година за повечето неомъжени жени наистина не беше
Коментари Харесай

До миналата година за повечето неомъжени жени наистина не беше възможно да станат майки в Китай - практически казано. Но социална промяна е в ход и води до промени в политиката.

В апартамента си в покрайнините на Шанхай Джан Мейли люлее бебето си напред-назад . Докато той бълбука щастливо, тя му казва, че скоро ще тръгне да печели пари за него.

След като майка му отиде на работа, два месеца- старият Хенг Хенг ще бъде гледан от баба си - която наскоро се премести в най-големия град в Китай, за да помогне на дъщеря си да отгледа детето си.

Че в Хенг няма баща Животът на Хенг би бил неодобрен от мнозина в Китай, особено в по-консервативните селски и регионални райони. Тук все още е широко разпространено убеждението, че едно дете не трябва да се ражда на този свят без майка и баща.

В случая на Джан Мейли тя казва, че е била щастливка, че се преместих в Шанхай, за да управлявам бизнес, защото да си самотна майка в този мегаград е много по-прието.

"Благодарна съм за толерантността от Шанхай", казва тя. „Аз съм от провинциален Хенан, район, който би имал много дискриминация срещу мен като самотна майка.“

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР