До месец ще започне изграждането на булевард Филип Кутев“, който

...
До месец ще започне изграждането на булевард Филип Кутев“, който
Коментари Харесай

Фандъкова: До месец започва строежът на бул.„Филип Кутев“, свързващ Черни връхи Симеоновско шосе

До месец ще стартира построяването на бул. „ Филип Кутев “, който ще свързва булевардите " Черни връх " и " Симеоновско шосе ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти, по време на инспекция на ремонта на сектора сред ул. „ Атанас Дуков “ и ул. „ Сребърна “, предава Българска телеграфна агенция.

По думите на Фандъкова разширението и построяването на бул. „ Филип Кутев “ е един от най-важните обекти за града след метрото и бул. „ Тодор Каблешков “, тъй като това е част от третия градски кръг в най-важната права. Северното платно от изграждащия се бул. " Филип Кутев " от бул. „ Черни връх “ до ул. „ Сребърна “ към този момент е пуснато за придвижване, а до събота би трябвало да завърши и полагането на последния слой асфалт. Ще продължи засаждането на дървета към бъдещия бул., посочи още кметът.

Очакваме това лято да стартира работа и по южното платно на новия бул., сподели още Фандъкова. Тя добави, че сега придвижването в ремонтирания сектор се прави в общо четири ленти, а след завършването на булеварда лентите ще бъдат по три в посока.

В ход е издаването на позволение за градежа на новия бул. „ Филип Кутев “. Той ще стартира лятото, тъй като чакаме придобиването на един парцел, който е на Софийския университет, сподели столичният кмет.

Стойността на правата е 6 млн. лв., като това включва промяна на сектора от река Драгалевска, както и подземната инфраструктура, уточни още Фандъкова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР