До месец ще бъде подписан Меморандум на ниво правителство за

...
До месец ще бъде подписан Меморандум на ниво правителство за
Коментари Харесай

Падат таксите за роуминг с Македония и Сърбия

До месец ще бъде подписан Меморандум на равнище държавно управление за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкани - Албания, Босна и Херцеговина, Република Македония, Сърбия и
Черна гора. 


Това разгласи през днешния ден министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски. Това ще опция на Телеком операторите да подпишат съглашение и между тях, с цел да паднат цените. 

Не може за имаме 6-7 лв. на минута такса с Македония, с Босна или Сърбия. Това са чудовищни цени ", разяснява министърът. Той сподели още, че чака операторите да подпишат съглашението до края на годината.

Министър Московски откри през днешния ден Петата логистична бизнес конференция " Логистични хоризонти 2025 ". Пред форума той изброи заложените цели и цели на МТИТС по време на Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз.

Основна задача ще бъде уговорката ни за присъединение на Западните Балкани към Европейския съюз.

" Свързаността на Западните Балкани е извънредно значима за приключването на транспортен кулоар 8, за свързването на София - Скопие с съответна инфраструктура. Транспортната инфраструктура ще даде като цяло вероятност за развиване освен на Балканите, само че и на целия Европейски съюз ", уточни министър Московски, представен от Българска телеграфна агенция. 

Акцентите, за реализирането на които ще се работи по време на Председателството, са пакетът " Въздухоплаване " за отворена и обвързвана Европа, със предпазена конкуренция в региона на авиацията и развиването на интермодалните транспорти с опция за комбинирани транспорти. В тази посока България ще предложи смяна на в този момент съществуващата инструкция, което да разреши разрастване на тези транспорти сред страните членки по идентичен метод, изясни Московски.

В рамките на автомобилния пакет главен акцент ще бъде специфичното законодателно предложение за командироването и почивките на интернационалните превозвачи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР