До месец ще бъдат въведени административни облекчения за хора с

...
До месец ще бъдат въведени административни облекчения за хора с
Коментари Харесай

Въвеждат административни облекчения за хората с увреждания

До месец ще бъдат въведени административни облекчения за хора с увреждания, заяви общественият министър Бисер Петков след съвещанието на Министерския съвет. 

" След подхванатите дейности за отпадането на представянето на документи на книжен притежател, които могат да бъдат снабдени от други администрации, анализът демонстрира, че за заявяване и прилагане на услуги от хора с увреждания, свързани с погашение на интеграционни добавки, се изисква показване на копие от експертно решение на ТЕЛК или НЕЛК. Затова след извършено през вчерашния ден работно съвещание беше взето решение със съдействието на Държавна организация „ Електронно ръководство “ и на националната експертна лекарска комисия да бъде обезпечен достъп до регистъра на НЕЛК, в който са регистрирани всички ТЕЛК-ови решения, издадени след 2014 година доникъде за междурегистров продан „ Реджикс “. Това би трябвало да стане в границите на един месец ", изясни Петков, представен от " Фокус ".

Така Агенцията за обществено подкрепяне и други администрации ще имат достъп по длъжностен път на информацията за издадено годно решение на ТЕЛК и хората с увреждания няма да би трябвало да дават копия на книжен притежател, изясни той. 

Агенцията за обществено подкрепяне ще даде предписание до своите териториални структури да не се изисква при кандидатстване за винетен стикер копие от годна застраховка „ Гражданска отговорност “. Справките ще бъдат правени в обществения указател на КФН.

Освен това взаимно с Национална агенция за приходите се подхващат дейности, с цел да се обезпечи присъединение към средата за междурегистров продан на информация от регистъра на обезпечените лица, с цел да може да се удостоверява осигурителният статус, добави министърът, като акцентира, че услугите, за които се изисква информация за приходи, също ще се прави по длъжностен път.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР