До месец се очакват резултатите от назначената пожаротехническа експертиза за

...
До месец се очакват резултатите от назначената пожаротехническа експертиза за
Коментари Харесай

Експертизата за пожара в болницата в Сливен ще е готова до месец

До месец се чакат резултатите от назначената пожаротехническа експертиза за изясняване аргументите за зародилия пожар в коронавирус отделението на болница " Хаджи Димитър " в Сливен, при който починаха трима пациенти. Близките им настояват, че са научили за случая от медиите.

Две остават все още версиите за пораждане на пожара, при който живота си изгубиха трима пациенти в болница " Хаджи Димитър ". Възпламеняване на кислорода в стаята посредством запалка или цигари или нередовност в електрическата система.

Близките на починалите при случая към момента не могат да одобряват случилото се.

" Научих като чухме по новините вървях до болничното заведение да запитвам. И там в действителност, те там ми дадоха отговор, че моят мъж много изгорен. Него са карали в болничното заведение, само че от самите изгаряния той не можал да издържи ", споделя Ивана Санданска.

Синът на единия от починалите търси отговори за какво е позволено да загинат трима души и не приема версията, че татко му е в основата на случая.

" Оттук нататък гражданско дело против болничното заведение. Няма такова нещо. Баща ми не пуши от 26 години и е безжалостен антипушач и прави забележки на всички ", сподели Георги Люцканов.



От болничното заведение не престават да считат, че пожарът е породен от човешка немарливост.

" Според нас повода е пушене на цигари, запалка, която там я намерихме на дюшека и е възпламенила всичкото това и се е получил пожара ", сподели доктор Пенко Пенков, шеф на МБАЛ „ Хаджи Димитър ", Сливен.

Продължават и разпитите на очевидците на случая.

Репортер: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР