До месец състав на старозагорския районен съд ще се произнесе

...
До месец състав на старозагорския районен съд ще се произнесе
Коментари Харесай

27-годишен поиска от съда да го признае за жена

До месец състав на старозагорския областен съд ще се произнесе по дело за смяна на пола, исковата молба е от 27-годишен локален гражданин, който е минал през хормонална терапия в чужбина и се чувствал неловко в досегашната си „ мъжка обвивка “.

На този стадий К.Х. не е подхванал хирургична намеса за премахване на мъжките си полови си белези, само че го обмислял напълно съществено. Това щяло да стане незабавно след угаждане на желанието му за нанасяне на промени в ЕГН-то, персоналното име и регистрите за гражданско положение, написа "Монитор ".

Представителят на прокуратурата е подкрепил настояването на младия мъж поради категоричността на направената експертиза, съгласно която К.Х. бил доста повече жена в сравнение с мъж.

Това е второто правосъдно дело за промяна на пола в Града на липите от последните години.Първото беше през 2015 година, когато старозагорката Янка Танчева изиска да стане Янко Танчев, тъй като имала мустаци и брада, махнала си гърдите и и взаимно с приятелката си Е.П. отглеждали 7-годишния Богдан. Тогава бе отказана смяна, само че делото стигна до Върховен касационен съд и там отсякоха, че ищцата е в правото си, нищо че не можела да се възпроизвежда. По-важното било, че се усеща мъж и се облича в мъжки облекла.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР