До месец по улица Граф Игнатиев“ в София трябва да

...
До месец по улица Граф Игнатиев“ в София трябва да
Коментари Харесай

Кога ще бъде завършен ремонтът на улица „Граф Игнатиев“?

До месец по улица „ Граф Игнатиев “ в София би трябвало да тръгне още веднъж трамваят, а по кое време дефинитивно ще бъде приключен ремонтът на една от най-емблематичните столични улици, към момента не е напълно ясно . Това се разбра от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова . Тя разяснява тематиката през днешния ден, откакто загражденията на част от трасето бяха отворени и се видяха некачествено изпълнени елементи от него.
 
Неравности по настилката и зле изпълнени фуги се виждат на фотосите, оповестени от групата „ Спаси София “, които накараха десетки софиянци да се възмутят от метода, по който се извършва ремонтът на улица „ Граф Игнатиев “.
 
Очакваше се улицата да бъде приключена до октомври , по-късно срокът беше изместен до ноември.
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова обаче през днешния ден посочи, че по контракт компанията реализатор би трябвало да е подготвена до март . Тя добави, че единствената неточност, която вижда в обстановката досега, е фактът, че загражданията са отворени, преди да бъде приключена работата:
 
„ Срокът по контракта е март месец, това е ясно, тъй като още при представянето на контракта, това стана ясно. Бяха поели ангажимент да бъде по-рано приключен. За мен е значимо да пуснем трамвая при започване на идващия месец по този начин, както беше стихотворец задължението, а за останалите обекти - в случай че го завършат по-рано, добре, само че в случай че не, за мен е по-важно качеството, в сравнение с свършването на обекта по-рано. В момента има три равнища на отговорност - от изпълнителя , от надзора и от възложителя . Ние сме надалеч от този миг, тъй че все още планът продължава да се извършва. Навсякъде се работи и се надявам всичко, което е проблематично, да бъде в точния момент отстранено “, сподели Фандъкова.-->
 
Това, което се знае до момента, е, че до месец трамвай по „ Графа “ би трябвало да тръгне, само че по кое време хората ще могат да се придвижват по улицата умерено - към момента не е ясно. Засега компанията реализатор не предстои на наказания за закъснение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР