До месец авиобазата във Варна ще разполага с още един

...
До месец авиобазата във Варна ще разполага с още един
Коментари Харесай

До месец военноморските сили ще получат нов вертолет

До месец авиобазата във Варна ще разполага с още един вертолет. Това сподели през днешния ден командирът на обособената вертолетна авиобаза „ Чайка” на Военноморските сили подполковник Спас Спасов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Преди две години Военноморски сили изгубиха един от своите хеликоптери „ Пантер” по време на обучение в Черно море, като тогава почина водачът.

„ В случая сме купили допустимо най-хубавия хеликоптер в света, най-хубавия хеликоптер. И тъй като застраховките не важат за военната техника, единствено се застрахова живота, сме изгубили 50 млн. през вчерашния ден, с изключение на скъпия човешки живот на един прелестен авиатор. Но и 50 милиона, колкото коледните надбавки на пенсионерите”, разяснява тогава министър председателят Бойко Борисов.
Премиерът: Падналият хеликоптер коства колкото коледните добавки за пенсионерите Бойко Борисов още веднъж подлага на критика служебното държавно управление поради изтребителите
Машината, която в този момент ще пристигна в база „ Чайка”, е модел „ Дофин” на „ Еърбъс Хеликоптерс”. От обява във в.”Българска армия” излиза наяве, че вертолетът се дава на нашата страна в границите на уреждането на арбитражно дело с авиопроизводителя, който по контракт от 2005 година достави и машините „ Кугър” и „ Пантер”.

Подп. Спасов уточни пред публицисти, че новата машина ще е характерности, сходни на „ Пантер” (двата модела са от едно " семейство ", като истинският дизайн датира от 70-те години - б.р.), само че евентуално ще има разлики в оборудването.
Техническа нередовност – водеща версия за рухването на военния хеликоптер Ми-17 (ОБЗОР) Проверяват се и други две версии – човешка неточност или метеорологични условия
Инцидентът с „ Пантер” и различен, при който падна боен Ми-17 и починаха двама водачи, повдигнаха въпроса за подготовката на екипажите и опциите летците да поддържат форма с наличната сега годна за полети техника и консумативите за нея.

През тази година водачите от авиобазата имат по към 500 летателни часа, акцентира командирът на база „ Чайка”. Според него съставът е висококвалифициран и покрива всички нужни стандарти.

Вертолетите от базата нямат проблем да кацат и на оборудван кораб, добави Спасов. Той изрази страдание, че водачите нямат такава подготовка, защото няма български транспортен съд, който да разрешава такива маневри.
Бойни кораби и специфични интервенции: Какво съставляват българските Военноморски сили И нашата страна има свои "тюлени "
Според него нещата ще се трансформират, когато бъдат издигнати новите многофункционални съдове на флота. Проектът, който дружно с новите изтребители и бронираните машини на пехотата, е измежду предпочитаните за Министерството на защитата, е придружен от доста проблеми.

След последните разисквания на процедурата в парламентарна комисия стана ясно, че евентуално няма да се подписа контракт за плавателните съдове в границите на годината, показва профилираният уебсайт maritime.bg.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР