До Луната може да се стигне за 3 дни, но

...
До Луната може да се стигне за 3 дни, но
Коментари Харесай

Живот на Луната? Архитекти обсъждат как да я колонизираме

До Луната може да се стигне за 3 дни, само че може ли тя да бъде населявана от индивида? На форума за известна просвета " Рацио " архитекти ще разискват по какъв начин може да се устрои животът на Луната и на Марс.

Едва когато човек отиде в Космоса осъзнава същински какъв брой необикновено място за хората е Земята. Всичко тук е напълно за живота ни – атмосферата, въздухът, температурата и налягането.

Луната несъмнено има дефекти, в случай че човек желае да живее там. За архитектите най-големите провокации са унищожителната радиация и лунният прахуляк, който полепва на всички места. Дори и с подобаващи условия за живот, гравитацията в лунната постройка ще остане по-слаба от земната.

Матраците ще бъдат по-тънки, тъй като хората на Луната са по-леки.

„ Взимането на душ ще бъде друго прекарване. Водата ще тече постепенно и ще бъде лепкава ”, сподели архитектът Себастиан Фредериксън.

Преди дни екипът архитекти печели конкурс за постройка на Луната.

„ Нашият план завоюва с това, че дава опция на жителите да вървят от самото начало ”, изясни Себастиан Фредериксън пред БТВ.

Животът отвън Земята е в тясно пространство. Хората би трябвало да поставят специфични старания с цел да поддържат мускулите си и костите си, в случай че желаят когато се върнат на Земята животът им да продължи обикновено.

Според откривателите още през идващото десетилетие ще има нови опити на индивида да стъпи на Луната.

Готови са и с планове за Марс. Идват в София с гравитационен симулатор, в който доброволци ще могат да усетят какво е да си на Марс.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР