До края на юли ситуацията ще остане спокойна, но след

...
До края на юли ситуацията ще остане спокойна, но след
Коментари Харесай

От август ще има значително повишение на заболели от индийския вариант на вируса |

До края на юли обстановката ще остане спокойна, само че по-късно ще се промени, тъй като случаите на инфектирани с ковид стартират да нарастват. От август може да чакаме доста покачване на заболяваемостта от индийския вид на вируса. 

Това предвижда основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по Българска национална телевизия. По думите му в този момент е последната спокойна седмица. Перспективата пред Европа не е добра, разяснява той и добави, че чака още страни да влязат в алената зона. В Кипър най-засегнати в този момент са децата от 8 до 11 години, съобщи доцент Кунчев. 

100 милиона лв. са планувани за страните членки за PCR и бързи проби за улеснение на придвижването. България кандидатства по този план. Очакваме да получим 1 600 000 евро. Към момента, този механизъм на систематизиране е напълно в ръцете на Европейска комисия, само че ще осигурим проби незабавно след разпределяне на средствата, изясни основният здравен контрольор. 

Не съм оптимист за обстановката у нас - при 16% имунизирани, и заболелите, и признатите в лечебни заведения, и смъртността ще са по-високи, в сравнение с в Европа.  

Той ще предложи на здравния министър здравните служащи и работещите в обществени заведения да попаднат в групите за наложителна имунизация. Ако не се имунизират, губят работата си или излизат в неплатен отпуск, сподели още доцент Кунчев. Експертът е склонен и с концепцията да има тласъци за имунизация, само че е уверен, че преди всичко би трябвало да бъде самосъзнанието. 

На Балканите към този момент има страни, които са поискали да получат подаяние от ваксини, вървят и договаряния с Бутан, добави доцент Кунчев по отношение на количествата неупотребявани ваксини, с които разполагаме. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР