До края на юли отсечката между Чирпан и Стара Загора

...
До края на юли отсечката между Чирпан и Стара Загора
Коментари Харесай

До края на юли пускат отсечката от АМ Тракия край Чирпан

До края на юли правата сред Чирпан и Стара Загора на Автомагистрала " Тракия " ще бъде подготвена и пусната. Това съобщи в ефира на ръководителят на Агенция " Пътна инфраструктура " Апостол Минчев. 

" Проблемите са няколко. На първо място организационни въпроси, касаещи компаниите подизпълнители, на второ място - имаше от една от компаниите некачествено осъществяване, дължащо се на неспазване на технологии, на несъгласувани с нас материали. И на трето място, усложненията, идващи от краткотрайни метеорологични условия ", изясни шефът на АПИ.

Днес или на следващия ден ще стартира изгребването на настилката и по-късно ще бъде положена нова за сметка на изпълнителите. Ремонтът ще коства към 90 милиона. Гаранцията за тези поправки е 2 години. 

Шефът на АПИ разяснява и обстановката на автомагистрала " Хемус ". За тунел " Витиня " той съобщи, че казусът се касае като се стартира от самото създаване и се мине през поддръжката.  " Изграждането е било при много занижени критерии и условия. Поддръжката в продължение на години или не я е имало, или е била доста козметична. И в този момент внезапно се оказваме с тунели, които са в неприятно положение. От градивна позиция все още няма терзания, само че тунелите непрестанно ще изискват непрекъснати грижи ", сподели Минчев.

" В рамките на тази ин хаус поръчка, която е осъществена в последните години за строителството на Автомагистрала " Хемус ", има доста неща, които са смущаващи ", изясни шефът на АПИ и добави, че по плана, по който би трябвало да се построява автомагистрала " Хемус ", признат преди 2 години, четирите мостови уреди и един тунел е трябвало да бъдат направени по един метод.

В началото на тази година след действия от страна на " Автомагистрали " ЕАД е почнала техническа акция, приключила с два етиса в Агенция " Пътища ", на които етиси е призната промяна на тези четири уреди и на този тунел, като тази техническа промяна е доста сериозна, механически доста смущаваща. Накратко - промемена е външната структура на оборудванията и тунелът, който е бил очакван по план, е трансфорат в траншеен ров. Трябва да се разпореди техническа експертиза за това дали тази смяна е рационална или не е, разясни Минчев.

По думите му, средствата, които се заделят за пътища - поправки и ново строителство, са извънредно незадоволителни - счита Минчев. По думите му това, което се заделя за пътища в последните 15 години, е в пъти по-малко от нужните средства. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР