До края на януари очаквам да приключим две от процедурите

...
До края на януари очаквам да приключим две от процедурите
Коментари Харесай

Фандъкова: През тази година ще подменим напълно тролеите в София

До края на януари чакам да приключим две от процедурите за закупуване на нови 25 трамвая и 30 тролея. Със закупуването на тролейбусите те ще бъдат напълно сменени. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фандъкова съобщи, че подмяната се чака от дълго време от жителите, пътуващи по линии номер 2, 6,7 и 9, които отчасти се обслужват от над 30-годишни „ Икаруси “.

Тя заяви, че и през тази година ще продължат вложенията в обновяването на градския превоз и закупуването на електробуси и рейсове, които се движат на природен газ. Всички тези старания са част и от ограниченията на общината за справяне със замърсяването на въздуха в столицата.

“Вчера пристигнаха и последните 7 нови електрически рейса, които са част от плана, опериран от „ Столичния електротранспорт “. Всички 15 електробуса, от първия стадий на този план, са в София. Първият от тях към този момент се движи по линия 123. Останалите ще бъдат пуснати до началото на март и ще се движат по линии 84 и 184 “, разгласи Фандъкова.

До средата на годината се чака да дойдат и всичките 13 нови трамваи. „ Два от тях към този момент са в придвижване. Очакваме останалите 11. Всички те ще се движат по линия 18 ”, посочи кметицата.

Тя добави, че не престават и процедурите по закупуването на 82 електробуса. Едната процедура е за 30 електробуса с възложител „ Столичен електротранспорт “. За нея са подадени предложения от 5 участника, като четири от тях са европейски компании. Предвижда се електробусите да се движат по линии 73, 74, 6 и 60.

Фандъкова напомни, че поради техническа неточност в документите е била спряна публичната поръчка за закупуването на 52 дребни електробуса, които ще се употребяват за довеждащ превоз до метростанции и различен тип превоз. След приключването на периодите за обжалване, поръчката ще бъде оповестена още веднъж.

Йорданка Фандъкова разгласи още, че Столична община към този момент ще организира своите публични поръчки единствено електронно, за което БГНЕС заяви още предходната година.

“Имаме цялостната подготвеност първите поръчки, които би трябвало да се разгласят за новата година да бъдат оповестени по този метод и към този момент да няма различен метод. Непрекъснато наши структури разпореждат по-малки и по-големи поръчки. Първата поръчка, която ще обявим в този формат е за поддръжка и употреба на 11 фонтана в София. Прогнозната й стойност е към 240 000 лева Има и още няколко поръчки, които са по-малки. Сред тях е за доставка на медицински консумативи за патронажната грижа. Процедурата е на стойност към 39 500 лева “, разгласи тя.

Според Фандъкова изгодата от този метод на осъществяване на поръчките от една страна е, че участниците няма да разнасят кашони с документи, тъй като всички документи се подават електронно, а въпреки това този прийом ще обезпечи оптималната бистрота на публични поръчки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР