До края на тази седмица времето за пореден път ще

...
До края на тази седмица времето за пореден път ще
Коментари Харесай

Температурите днес и утре до 15 градуса, после - сняг и студ

До края на тази седмица времето за следващ път ще „ прескача ” сред няколко сезона. Последователно ще усетим мощно средиземноморско стопляне, след което зимата ще подсети, че към момента е тук.

В четвъртък облачността ще е забележителна над цялата страна с капацитет за краткотрайни и на множеството места незначителни по количества  валежи от дъжд. Вятърът ще е южен с мощни пориви по северните планински скатове. Дневните температури ще са в необятен диапазон – от 6-7 градуса в трайно мъгливите региони около водоеми, в котловини и низини до 15-16 градуса в Предбалкана, към Черноморието, в Югоизтока и по долината на река Струма.

В петък на разсъмване видимостта още веднъж ще е намалена в ниските региони на страната. Около обяд и в ранния следобяд ниските облаци ще се раздерат и ще се покаже слънцето. Тогава ще е и максимумът на температурите – до 16-17 градуса в всекидневно топлите региони.

По-късно по здрач в Северна България се чакат местни валежи от дъжд. С добре изразен леден фронт ще стартира бързо и внезапно захлаждане. В събота още в ранните часове ще вали сняг – първо в Дунавската низина, по-късно в цялата страна. Ще вали интензивно с условия за струпване на нова снежна завивка. Метеорологичните модели позволяват към и над 20 сантиметра в Дунавската низина и Предбалкана.

Валежите ще спрат в ранните часове в неделя, след което ще стартира и последователно скъсване на облачността. Температурите осезаемо ще се намалят и ще се върнат към зимните си равнища. В събота по обяд – към нулата, в неделя на разсъмване – до минус 6 – минус 7.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР