До края на тази седмица НОИ ще обяви кога и

...
До края на тази седмица НОИ ще обяви кога и
Коментари Харесай

НОИ: Поправките в Закона за изтеклите ТЕЛК решения бяха публикувани късно

До края на тази седмица Национален осигурителен институт ще разгласи по кое време и по какъв начин ще заплати на хората с увреждания спрените пенсии, за което е нужна точна информация и от други ведомства, заяви БНР.

От Националният застрахователен институт декларират, че повода да не се приложат все още измененията в Закона за хората с увреждания за изтеклите ТЕЛК решения е късното издание в Държавен вестник на поправките, признати от депутатите.

Към момента на влизане в действие на текстовете, съгласно които хората не престават да получават пенсиите си и при изтекло решение от експертна лекарска комисия, която не се е произнесла в период, пенсиите за месец февруари са били начислени и ведомостите завършени, прецизират от Национален осигурителен институт.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана известно, че  до служебния министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и шефа на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов, в която се упорства да се подхващат неотложно нужните дейности за обновяване на всички забавени заплащания към хората с увреждания.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР