До края на тази, началото на следващата година ще има

...
До края на тази, началото на следващата година ще има
Коментари Харесай

Д-р Илиев от Берн даде 4 важни съвета при заразяване с К-19

До края на тази, началото на идната година ще има още два до три претендента, с изключение на "Пфайзер ", които към този момент ще са минали клинични изследвания на имунизациите си и ще могат да бъдат пуснати на пазара.

Това сподели доктор Аспарух Илиев, завеждащ лаборатория по инфекции към университета в Берн, в ефира на предаването "Още от деня ".

Той изясни, че за първи път в съществуването на световния свят има същинско съдействие сред множеството играчи на пазара.

Всяка от тези компании е наясно, че сама не може да задоволи целия пазар - става дума за 7 милиарда души, които ще би трябвало да бъдат имунизирани веднъж-два пъти годишно, което не е по силите на обособена компания.

Ваксината ще бъде педантично изследвана за странични резултати, даже и най-малките, безапелационен е доктор Илиев.

"Няма метод една ваксина да бъде позволена на пазара единствено по политически или стопански напън ", безапелационен е доктор Илиев. Според него за България и Европейски Съюз реалистично е да имаме тази ваксина през май-юни 2021 година

Д-р Илиев даде скъпи препоръки за предварителна защита, както и при положение, че има зарязване с ковид:
Носенето на маски е изрично потвърдено, че пазят, отдалеченост, миене на ръце и ограничение на обществените контакти.В началните етапи на инфекцията антибиотиците не оказват помощ. Профилактичното потребление на антибиотици няма никакъв смисъл, даже е рисково.Антикоагулантите и кортикостереоиди нямат място при лека и междинна фаза на коронавирус зараза.При лека форма се употребява симптоматична терапия - доста течности, цялостен покой, защото сърцето е един от органите, които са наранени. И лекарства за събаряне на температурата.
Този вирус е нов, сходен не сме имали в медицината. Ако грипният вирус визира единствено белия дроб, тук приказваме за вирус, който визира всички съдове на тялото, не сме го виждали до момента, по тази причина всеки един доктор е извънредно внимателен, когато става дума за инфектиране на съдовете в тялото, разясни ученият.

"Вирусът е рисков, приказваме за смъртност над 6 до 10 пъти тази на вируса на грип. След преболедуването 2-3 месеца човек е с намалено физическо положение - нещо, което не познаваме от други вируси ", акцентира доктор Илиев.

Защитата на антителата е към 6 месеца, имунизацията на "Пфайзер " за пръв път демонстрира, че тези тела имат предпазен резултат от наново разболяване. Няма групов имунитет, при коронавирусите понятието стаден имунитет е невероятно. Такъв ще изградим, когато над 70% от популацията бъде имунизирано.

По думите на доктор Илиев, обстановката в България е доста сериозна, доста от ограниченията, които в този момент се вкарват, са половинчати и закъснели. През лятото е трябвало да се вземат ограничения, с цел да се избегне това претоварване на системата в този момент.

Ваксината против новия ковид, създадена от американската компания "Пфайзър " и немската "Бионтек ", ще може да отбрани пациентите от COVID-19 в продължение минимум на една година, заяви телевизионният канал Фокс нюз.

Това съобщи пред камерите генералният шеф и съосновател на "Бионтек " Угур Шахин.

"Очаквам имунизацията да бъде ефикансна минимум една година ", сподели той, като акцентира, че повторното й използване може да се реализира една година след първото имунизиране.

По неговите думи създаването на препарата е почнала в края на месец януари.

През месец март "Бионтек " разгласи за партньорството си с "Пфайзър ". Шахин напомни, че имунизацията е минала през клинични тествания както в Германия, по този начин и в Съединени американски щати.

Тази разработка съставлява значима крачка в битката с пандемията в миг, когато се следи в целия свят растеж на новите случаи на заразявания.

В понеделник производителите разгласиха междинните резултати от клиничните тествания, от които пролича, че успеваемостта на имунизацията е над 90 на 100.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР