До края на тази година трябва да приключи изготвянето на

...
До края на тази година трябва да приключи изготвянето на
Коментари Харесай

Разгеле: Свързват гарата с летището в Бургас

До края на тази година би трябвало да завърши правенето на плана за построяването на градска железница в Бургас, която ще свързва Централната железопътна гара и Летище Бургас.

Това разгласи генералният шеф на Директива за птиците Национална компания " Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ) инж. Мария Генова. Тя представи техническия план за трасето пред общинската администрация в Бургас дружно с проектантите. Инж. Генова обясни, че към сегашния миг планът е включен в програмата " Транспортна съгласуваност ", при която допустимият период на разноските е до 2029 година.

Според нея железопътната връзка може да бъде осъществена за период от 3 – 4 години, а проектите се действителното ѝ осъществяване да стартира най-късно пред 2025 година. 

Според показания през днешния ден механически план линията ще бъде към 11 километра.

Времето за пътешестване сред двете ѝ крайни точки би трябвало да бъде 14 минути.

Освен релсов път от ново потомство, който ще подсигурява тихо придвижване на железниците, в границите на плана са заложени няколко пешеходни надлеза и нови спирки на основни места в Бургас. 

" Вече започнахме да изпълняваме обособени елементи по това трасе като подземните ровове по улица " Одрин ". Надяваме се допустимо най-скоро да достигнем до последната фаза с финансирането от Европейския съюз. Виждаме, че вярно е заложено развиване на плана и след неговото осъществяване с построяването на спомагателна железопътна връзка със Слънчев бряг ", сподели кметът на община Бургас Димитър Николов.

По време на срещата той добави, че от идната седмица стартира строителството на автомобилния подлез по ул. " Одрин ". 

На този стадий от плана има четири подписани контракта, които са за планиране, оценка на сходството, правене на отчет за влияние върху околната среда и за археологическо изследване. Прогнозната стойност на строителството е към 103 млн. лв. без ДДС със съфинансиране от Оперативна програма " Транспортна съгласуваност "  2021-2027 година по предпочитана ос 4, по която са планувани средства за интермодалност в градовете, показаха още от НКЖИ и допълниха, че сумата за окончателното завършване на плануваните действия евентуално ще бъде по-голяма. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР