До края на тази година България трябва да предложи три

...
До края на тази година България трябва да предложи три
Коментари Харесай

До края на годината трябва да представим кандидати за европейски прокурор

До края на тази година България би трябвало да предложи три кандидатури за европейски прокурор. Това постанови със свое решение Министерския съвет.
Отговорен за процеса е правосъдният министър т.е. Цецка Цачева. Тя би трябвало да сътвори комисия, която да направи асортимент на претендентите до 31 декември тази година. Държавите-членки сами дефинират метода, по който да създадат асортимент на техните трима претенденти за европейски прокурор.
В комисията по подбора ще вземат участие заместник-министър на правораздаването, по двама членове на прокурорската гилдия и на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, шефът на Националния институт на правораздаването, и учител от Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски ".
Задачата на комисията ще е да извърши подбора на претендентите за европейски прокурор от България, съгласно изискванията на член 16 на Регламента за определяне на засилено съдействие за основаване на Европейската прокуратура (ЕРРО), Регламент No31 (ЕИО), 11 (ЕОАЕ) по отношение на Правилника за длъжностните лица и изискванията за работа на други чиновници на Европейската икономическа общественост и на Европейската общественост за атомна сила, и критериите и условията за избор на европейски прокурори, направени от Европейската комисия.
След осъществяване на подбора, министърът на правораздаването ще внесе посочените от Комисията кандидатури за утвърждение от Министерския съвет в период до 15 януари 2019 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР