До края на следващата година ще бъдат намалени щатните бройки

...
До края на следващата година ще бъдат намалени щатните бройки
Коментари Харесай

Асен Василев: Съкращения на 30 000 чиновници през 2022-а година

До края на идната година ще бъдат понижени щатните бройки в държавната администрация с 15% - такава сделка е била направена при договарянията сред четирите партии, които направиха новата ръководеща коалиция. Това съобщи пред bTV съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев.

Според него това значи редуциране на 30 000 служители. Всеки от бъдещите министри има период до края на тази година да направи обзор и да предложи поетапно закриване на щатове. Основно това щяло да стане посредством елиминирането на едни и същи дирекции в обособените ведомства и потреблението на така наречен споделени услуги.

Василев сподели още, че ще има смяна в заплащането на шефовете на държавни лечебни заведения. Тяхната заплата щяла да бъде обвързана с минималната, която се дава здравното заведение, което управляват. Ако най-ниската заплата на санитар е 1000 лева да вземем за пример, то тогава шефът на болничното заведение ще взема 10 000-15 000 лв.. Ако желае заплата от 100 000 лв., ще би трябвало да даде 10 000 на санитаря, уточни Василев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР