До края на седмицата законът антикорупция, с които се създава

...
До края на седмицата законът антикорупция, с които се създава
Коментари Харесай

Законът "антиткорупция" ще е готов до седмица

До края на седмицата законът " антикорупция ", с които се основава нов орган, би трябвало да бъде разгласен за обществено разискване, заяви министърът на правораздаването Цецка Цачева пред БНР. Нейното очакване е законът да е в Народното събрание през септември, до края на годината да бъде разискван от депутатите и да бъде признат.

Това е третият законопроект " антикорупция ", като първите два не бяха признати от Народното събрание. Цачева сподели, че в новия план значително са заложени правилата от предходните два. Отпаднала е опцията да се преглеждат анонимни сигнали. Новият обединен орган няма да има проверяващи функционалности, само че ще има анализиращо звено и ще стъпи върху опита на комисията за лишаване на противозаконното имущество.

Цачева опроверга водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че новият орган ще е машинален общ брой от звена и цели отдели от разнообразни институции. Цачева обаче позволи опцията в новия орган да работят чиновници с минало в други институции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР