До края на седмицата ще се прецени дали ще се

...
До края на седмицата ще се прецени дали ще се
Коментари Харесай

До края на седмицата решават за удължаване забраната за износ на инсулини

До края на седмицата ще се реши дали ще се удължи възбраната за експорт на инсулини, сподели заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов, представен от Българска телеграфна агенция.

Проф. Гетов участва на откриването на реновираното незабавно поделение в болница „ Царица Йоанна – ИСУЛ “.

„ Разпоредили сме инспекция на Изпълнителна организация по медикаментите, която ще ни даде информация към 15 декември какви са количествата от инсулини в страната, и на база инспекцията ще решим дали е належащо да се удължи срокът за възбрана за експорт “, добави той. По думите му, в случай че инспекцията покаже, че няма задоволителни количества най-малко за едномесечен интервал напред, възбраната ще се удължи с още не повече от месец.

На този стадий казусът с медикамент за лекуване на диабет, който се използваше за намаляване и за чиято липса пациентите подаваха сигнали, е решен, защото се вкара изписването му посредством електронна рецепта, сподели още проф. Гетов. Нямаме информация медикаментът да липсва, добави той.

На 2 ноември министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков издаде заповед, с която, аналози и антибиотици за систематична приложимост за лекуване на деца. Забраната е в действие до 31 декември 2023 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР