До края на седмицата ще бъде готов анализът за изпращането

...
До края на седмицата ще бъде готов анализът за изпращането
Коментари Харесай

Стоянов: До края на седмицата ще бъде готов анализът за изпращането на въоръжение на Украйна

До края на седмицата ще бъде подготвен анализът за изпращането на въоръжение на Украйна. Служебният министър на защитата Димитър Стоянов изясни, че той ще бъде импортиран в Министерския съвет.

Стоянов удостовери още един път, че няма никакви претенции за съвещания по член 4 от контракта за НАТО по отношение на падналите в Полша ракети.

Няма смяна нито в готовността на българската войска, нито в тази на войските на съдружниците ни, увери служебният министър на защитата. Димитър Стоянов изясни, че ситуацията измежду военните ни е такова, каквото е от 24 февруари насам – денят, в който Русия разгласи военната си офанзива против Украйна.

Служебният министър на защитата успокои, че все още няма нищо притеснително за нашата страна.

В края на седмицата ще има подготвен разбор, след което на Министерския съвет ще бъде препоръчано и решение по въпроса с изпращането на военна помощ на Украйна.

Военният министър взе участие в тържеството на Сухопътни войски във връзка бойния им празник и 137-мата годишнина от Сръбско-българската война.

Припомняме, че Народното събрание реши България да изпраща оръжия на Украйна. Със 175 от гласовете на ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи, „ Демократична България “ и „ Български напредък “, решението бе подкрепено. „ Против “ се оповестиха от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. По време на гласуванията от левицата издигнаха листове с надпис „ Не на оръжията! Мир “.

Решението разбуни духовете измежду българския народ и в обществените мрежи се изляха хиляди спорни мнения. Една част от потребителите с екстаз одобриха самодейността, а другите осъдиха решението под предлог, че същото ще вкара България във война.

Мнението на всеки един български жител би трябвало да бъде приоритет, както на българските властимащи, по този начин и на медиите, които все по-рядко дават думата на народа.

Затоваdarik.bgви дава опцията да споделите какво мислите.

" ЗА или ПРОТИВ сте изпращането на военна помощ на Украйна? "

Дайте своя глас тук:


Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР