До края на седмицата БСП ще внесе в Административния съд

...
До края на седмицата БСП ще внесе в Административния съд
Коментари Харесай

БСП иска касиране в община Шумен

До края на седмицата Българска социалистическа партия ще внесе в Административния съд тъжба с искане за анулиране на вота за кмет на община Шумен и ръчно преброяване на бюлетините. Това съобщи общинският ръководител на партията Веселин Пенчев.

Причина за жалбата на социалистите са установените от тях голям брой нарушавания на Изборния кодекс, неправилното отчитане на гласовете от страна на секционните изборни комисии, както и подозрения за платен избор, стана ясно от думите на общинския ръководител на Българска социалистическа партия Веселин Пенчев.

„ Освен това, че има евентуално платен избор, който опорочава в последна сметка резултата, има и нарушавания при отчитането на вота. Според нас, това, което написа в протоколите, не е това, което е в чувалите и ще желаеме ръчно броене на бюлетините. Имаме подозрения дали това е действителният резултат, който е посочен в протоколите и който е в протокола на ОИК “, съобщи Пенчев.

Според него, секционните изборни комисии не са спазвали методическите инструкции на ЦИК за преброяване и отчитане на гласовете.

" Действителни бюлетини за нашия претендент са били регистрирани като недействителни и противоположното - недействителни бюлетини са регистрирани за действителни за другия претендент ", сподели той. По думите му, е имало доста протоколи, които са изпращани в Общинската изборна комисия с подписи единствено на първите страници, само че без подписи на членовете на страницата с резултата.

Веселин Пенчев добави, че в деня на балотажа от Българска социалистическа партия са подали сигнали в прокуратурата за платен избор.

„ Към сегашния миг от прокуратурата имаме отводи по всички сигнали за формиране на досъдебни производства заради това, че не сме дали задоволително доказателства. Не е наша работа да събираме доказателства, имаме подозрения, които би трябвало да се ревизират “, съобщи Пенчев.

Радио Шумен напомня, че на балотажа в Шумен Любомир Христов от ГЕРБ получи със 77 гласа повече от претендента на Българска социалистическа партия Венцислав Венков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР