До края на седмица може да имаме напълно работещ Търговски

...
До края на седмица може да имаме напълно работещ Търговски
Коментари Харесай

Борисов: До края на седмицата може да има напълно работещ Търговски регистър

До края на седмица може да имаме изцяло работещ Търговски указател, сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на изключителното съвещание на Народното събрание.

Премиерът уточни, че към днешна дата е възобновена базата данни на Търговския указател до 17 юли 2018 година „ Успешно се изтеглят данните от развалените дискове. Възстановяващите действия не са спирали в никакъв случай. Причините бяха известни още в първите 24 часа след срутва. На 9 август поредно дефектират 3 диска, а на идващия ден и още един. За казуса неотложно е оповестена компанията, виновна за поддръжката – компания „ Лирекс ". Към 10 август са подхванати дейности по възобновяване. В ранните часове на 10 август дисковете са преразпределени сполучливо, само че базата данни не ги чете. В работата се включват спомагателни ИТ специалисти, в това число и експерт от Япония сме довели. Така че в този момент до 17 юли всичко е възобновяване. Положението ескалира до най-високо равнище, поради което най-високи експерти бяха изпратени в поддръжка на компанията. Мобилизиран е целият разполагаем експертен потенциал, който е работил към Агенцията по вписванията ", изясни Борисов.

Министър-председателят уточни, че възстановителният щаб организира срещи на най-високо ниво. „ Още в събота е създаден подробен проект за възобновяване на дисковете, въз основата данни от клиенти, на частичните функционалности на регистъра и възобновяване на връзката със системата „ Реджикс ". Първоначално заложените периоди се оказаха справедливи. На този стадий може да се каже, че рецесията е преодоляна. И до края на седмица може и да имаме изцяло работещ Търговски указател ", сподели още Борисов.

Той разяснява, че поддържането на най-високо равнище отсега нататък е приоритет, само че то изисква и спомагателни запаси. „ До 31 август административните органи би трябвало да изготвят създадените от тях процедури за основаване на аварийни копия на държавните регистри. В момента се работи и за основаване на държавно вместилище за аварийни копия от данните ", сподели Борисов и уточни, че още и че до 3 септември би трябвало да се извърши и разбор във връзка с преносния потенциал и да се приготви проект за застраховане на нужния потенциал.

„ Приемам виновността от страна на държавното управление, от страна на организацията, само че значимото е да не позволяваме повече сходни зловредни проблеми за в бъдеще ", разяснява министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР