До края на проучването остават няколко дни, а данните ще

...
До края на проучването остават няколко дни, а данните ще
Коментари Харесай

Община Шумен и Фестивалът Ritual Gatherings събират информация за интереса към културни събития в града

До края на изследването остават няколко дни, а данните ще служат за правене на динамичен списък и тактика за привличане и ангажиране на съществуваща и нова аудитория в града.

, взаимно с община Шумен, към този момент няколко седмици организира изследвания посредством, ориентирана към локалните публики на културни събития и идентифициране на техните стремежи, желания, периодичност и тип на посещавани мероприятия, както и мотивация за навестяване на културни събития. Анкетата е част от серия изследвания, целящи да създадат разбор на моментното положение на културната екосистема в общината. Паралелно ще бъдат изследвани и локалното културно и фолклорно завещание, в частност характерните ритуали и обичаи в община Шумен, тяхното запазване, насърчаване и разпространение посредством интерактивни способи.

На 27 и 28 май в града ще се организира и смален формат на фестивала Ritual Gatherings в границите на 2 дни с лекции и полемики по културно предприемачество, ориентирани към експерти в културната сфера, а във втория ден ще бъдат проведени отворена за всички дневна артистична стратегия и празненство с посетител диджеи. За локация на артистичната стратегия в съботния ден е определен Мемориалният комплекс “.

По време на културната стратегия в микросъбитията ще бъдат показани районни и национални създатели и ще бъдат осъществени креативен работилници за публиката.

Повече информацията за събитието може да следите в каналите на Ritual Gatherings:

Фейсбук:

Ritual Gatherings e интердисциплинарен културен план, състоящ се от серия районни събития в общините Кюстендил, Троян и Шумен през месец май, последвани от годишен, културен фестивал Ritual Gatherings на плаж Камчия, който през 2022 ще се организира в границите на 5 дни – от 28 юни до 3 юли на плаж Камчия.

Ritual Gatherings и община Шумен общително ви молят да попълните анкетата, с цел да може тя да отрази оптимално тъкмо моментните настройки и желания на жителите на общината, по отношение на културни събития и прояви.

◥ Публичната анкета за желанията на локалната аудитория в община Шумен може да бъде попълнена тук:

Проучването е изцяло анонимно и съобразено с настоящото законодателство.

▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂

За Ritual Gatherings:

Проект BGCULTURE-2.001-0117-C01 “Ritual Gatherings: Традиционни ритуали и интерактивно модерно изкуство – механизми за създаване на общности и реализиране на устойчиви културни екосистеми ” се извършва с финансова поддръжка в размер на 199 984 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Проектът е част от Оперативна програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, Резултат 2 „ Подобрен достъп до изкуства и просвета “.

Основна цел на плана е използването на холистичен метод за съживяването на дребни културни екосистеми, посредством събития и интензивности, ориентирани към основните участници в тях и с фокус – обмяната на опит и културни прояви с специалисти от културния бранш в Исландия и Норвегия. От една страна, планът цели възстановяване достъпа до просвета в дребните обитаеми места чрез провеждането на серия районни микросъбития, последвани от народен, интердисциплинарен фестивал. От друга – планът цели и повишение потенциала на локалните културни оператори и създатели, чрез провеждането на семинари, лекции, работилници и годишен професионален конгрес.

Бенефициент на плана е, а сътрудници в осъществяването на плана са общините Кюстендил, Троян и Шумен, Музеят на националните художествени занаяти и приложните изкуства – Троян, норвежкия артистичен колектив и
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР