До края на правителството остава около седмица, но задачите не

...
До края на правителството остава около седмица, но задачите не
Коментари Харесай

Денков: Ще свършим максимален брой задачи, за да осигурим плавен преход към служебен кабинет

До края на държавното управление остава към седмица, само че дилемите не понижават. Тази седмица Министерски съвет ще заседава в понеделник и сряда, с цел да свършим оптимален брой задания и да осигурим равномерен преход към длъжностен кабинет. Това съобщи министър председателят в оставка акад. Николай Денков преди съвещанието на Министерски съвет.

" Днес ще разгледаме 20 точки. Ще одобрим близо 32 млн. за 76 осъвременени вагона от " Дойче бан " за БДЖ. Промяната ще усетят всички пасажери. Ще одобрим и 72 млн. за МОН и за общините - за увеличение на заплати в администрацията и за действия на музеите, галериите, библиотеките и читалищата ", съобщи той.

Според него това е единствено част от обещанието за нарастване на заплатите в администрацията. " Ще отпуснем 15 млн. от бюджета Министерство на здравеопазването за скрининг на болести, свързани с детското здраве и репродуктивното здраве на дамите. Освен това ще приемем реда за въвеждане на профилираната система за издаване на синя карта - разрешителни за престояване на чужденците в България, като става дума за висококвалифицирани фрагменти ", разяснява той.

На съвещанието ще бъде разисквано държавно разпореждане за систематизиране на 268 милиона лв. от държавния бюджет за растеж на заплатите в редица структури в администрацията, измежду които Агенцията за обществено подкрепяне, Национален осигурителен институт и НЗОК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР