До края на месеца Донбас може да стане част от

...
До края на месеца Донбас може да стане част от
Коментари Харесай

Известия: До края на месеца Донбас може да стане част от Русия

До края на месеца Донбас може да стане част от Русия, декларира в заглавие съветският в. " Известия ", преди още президентът Владимир Путин да разгласи частична готовност. Печатът в Русия напомня, че украинските райони Донецк и Луганск и поставените от Москва управляващи в тези територии оповестиха, че от 23 до 27 септември ще произведат референдуми за " влизане в състава " на Руската федерацията.

Руските политици дадоха обещание цялата нужна помощ и предпочитано разглеждане на резултатите от вота. ЦИК в Москва заяви, че ще помогне на Донбас, Херсон и Запорожието да провеждат няколко десетки бюра за гласоподаване на територията на Русия за хората, напуснали тези райони, показва " Известия ". Волеизявлението, ориентирано против " безспорното зло на киевския режим ", ще стане " празненство на историческата правдивост ", твърди пред вестника Сергей Аксьонов, ръководителят на украинския полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 година



Опозиционното издание " Медуза " цитира близки до Кремъл източници, подчертали, че съветските управляващи нямат желание да основават даже " заблуда за легитимност ": " Важното ще е да се организира някакво гласоподаване и да се отчетат резултатите ". Западът към този момент съобщи, че няма да признае вота, напомня печатът в Русия.

По думите на Олексий Копитко, консултант на украинския министър на защитата, основател на референдумите не е Москва, а донбаските " квазиобразувания ", подтикващи Владимир Путин към изостряне на обстановката. Но вотът ще затвори пътя към договаряния, което може да накара някои групировки в Русия да отворят " трети фронт " в московските центрове за взимане на решения, разяснява съветникът за " Независимая газета ".

Официозът " Росийская газета " в детайли разказва процедурата на плебисцита по райони. Включването им в състава на Русия " ще даде опция да се изпратят там постоянни армейски елементи за пълноценна отбрана на пълноправни субекти на федерацията ", цитира " Взгляд " съветския боен специалист Константин Сивков. Тогава тези земи ще станат " индивид на нашата страна, окупиран от Въоръжените сили на Украйна ", декларира сътрудника му Александър Перенджиев.

Референдумите са юридическа условност, само че тя има стратегическо значение - развързва ръцете на Москва за по-широко потребление на силите и средствата ѝ, написа " Комсомолская истина ".

С цел освобождение на тази наша територия Москва може да промени режима на оповестената от нея специфична интервенция. Държавната дума неслучайно вкара в Наказателния кодекс понятията " военно състояние " и " военно време ", термина " готовност ", планува санкции за " мародерство " и " непринудено предаване в плен ", по-строго става наказването за дезертиране, прибавя изданието.

Според адвокати при включването на тези територии в Русия Москва ще може да пояснява офанзивите против тях като експанзия и да приложи комплекс ответни ограничения - от цялостна или частична готовност до нуклеарен удар, изяснява " Комерсант ".

От страна на Москва референдумите са жест на обезсърчение, тъй като пушечното ѝ месо все по-агресивно отхвърля да потегля към месомелачката. Затова Кремъл желае да трансформира войната от " освободителна " в " отечествена ", с цел да активизира бойците си не за " интернационалистическа " помощ на " републиките " (в Донбас, б. р.), а за " личните " земи на хората в Русия, разяснява във Facebook киевският народен представител Володимир Ариев, представен от украинското издание " Факти ".

Дори Русия да разгласи готовност, тя надали ще повлияе върху ситуацията на фронта. Според израелския боен публицист Сергей Ауслендер за 100 000 мобилизирани са нужни най-малко 5000 офицери от майор до военачалник, само че Русия към този момент не разполага с толкоз. Освен това новобранците би трябвало да бъдат подготвени, а Москва " е събрала към този момент от образователните центрове всички офицери, инструкторите там в този момент са срочнослужещи ", написа украинският уебсайт " Кореспондент ".

С възможната готовност Путин в действителност ще разгласи война на популацията на Русия, в някои райони ще стартира " същинска суматоха " и е " доста забавно кого ще обвинят жителите на Русия за тази обстановка. А повода е Путин ", отбелязва пред киевската новинарска телевизия ТСН украинският аналитик Михайло Самус. Според него Путин " самичък си произнася присъдата ", обкръжението му вижда, че той може да натисне аленото копче, и вероятно желае да се отърве от него, прибавя ТСН.

Заплахата от потребление на тактически нуклеарни оръжия е по-реална от всеки път. Путин няма различен излаз - не може да победи на бойното поле, интернационалната изолираност на Русия се ускорява и крахът на стопанската система е неминуем, това е единствено въпрос на време, декларира наблюдаващ на украинското издание " Цензор ".

" Според проекта на кремълския безумец това е метод да закара груповия Запад на преговорната маса, вид войната да завърши при преференциални за империята условия ", написа той.

Никой няма да бомбардира Москва с атомни бомби, само че никой няма и да се откаже от поддръжката за Украйна. Напротив. Ако Путин премине алената линия, Въоръжените сили на Украйна ще станат шокиращ меч на целия цивилизован свят. Готови сме да стигнем до дъно, прибавя киевският публицист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР