До края на месец април ще се проведе извънредно заседание

...
До края на месец април ще се проведе извънредно заседание
Коментари Харесай

На извънредно заседание ще представят вариантите за новото райониране на страната

До края на месец април ще се организира изключително съвещание на Регионалния съвет за развиване на Североизточния регион за обмисляне, на което заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова ще показа разновидностите за ново статистическо райониране на страната и главните претекстове за смяна на регионите от равнище NUTS. Точка по тематиката бе залегнала в дневния ред на съвещанието на Съвета, което се организира през днешния ден в хотел " Черно море “, само че заради неподходящите метеорологични условия тази заран във Варна зам.-министър Николова бе възпрепятствана да взе участие в полемика по тематиката.

Министерството на районното развиване и благоустройството организира серия от полемики за новото статистическо райониране на равнище районни препоръки за развиване, обхващащи всички шест региона, на които сега е разграничена страната. В полемиките вземат участие регионалните шефове на съответните области, кметове на общини, представители на научните среди, бизнес организации, представители на районни държавни институции и други

Инициативата на Министерството на районното развиване и благоустройството цели необятно публично разискване на препоръчаните от междуведомствена работна група 3 разновидността за ново райониране на страната. Целта е да се чуят отзиви, позиции и причини, с цел да се вземе най-консенсусното и работещо решение за визията на новия метод в районната политика.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР