До края на май японското правителство възнамерява да преразгледа изискванията

...
До края на май японското правителство възнамерява да преразгледа изискванията
Коментари Харесай

Япония може да намали възрастта на ваксинираните с Pfizer до 12 години

До края на май японското държавно управление има намерение да преразгледа условията за имунизация против с препарата на и да понижи възрастовата граница за потреблението му до 12 години, заяви министърът на опазването на здравето, труда и обществените грижи на Япония Норихиса Тамура.
" Ако сигурността и ефикасността на имунизацията бъдат доказани, тогава на 31 май имаме намерение да преразгледаме условията за нейната приложимост. Също по този начин имаме намерение да се обърнем към управляващите на префектурите да имунизират юношите допустимо най-бързо ", сподели министърът по телевизионния канал NHK.
 Pfizer влага над 100 млн. евро в собствен център в Солун Pfizer влага над 100 млн. евро в собствен център в Солун
Pfizer прехвърля част от логистиката си в Солун. Фармацевтичната компания ще предложи работа най-вече на гръцки експерти от чуж...
Сега имунизацията против ковид в Япония е позволена за лица над 16 години. Междувременно японското министерство на опазването на здравето, труда и обществените грижи има вяра, че понижаването на възрастовия предел ще помогне за възстановяване на епидемиологичната обстановка, защото разпространяването на мутиралите разновидности на вируса се е нараснало. В резултат на това, съгласно управляващите, броят на случаите на зараза измежду децата и юношите може да се усили. Освен това тази част от популацията постоянно не демонстрира признаци, като в същото време работи като преносител на вируса. Намаляването на възрастовия предел за имунизация ще наложи японската страна да отдели спомагателни средства, защото сега имунизацията е безвъзмездна за жителите на страната.
На 10 май Американската администрация по храните и медикаментите (FDA), под управлението на Министерството на здравеопазването и обществените услуги, утвърди използването на имунизацията на Pfizer в Съединени американски щати за юноши на възраст 12-15 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР