До края на май 2020 г. на сцената на НАТФИЗ

...
До края на май 2020 г. на сцената на НАТФИЗ
Коментари Харесай

15 премиери в НАТФИЗ до края на май 2020 година

До края на май 2020 година на сцената на НАТФИЗ ще има 15 министър председатели, някои от които копродукции, оповестиха от театралната академия.

След сполучливото дипломиране на випуск 2019, игралният репертоар на театъра се e разделил с 10 заглавия. От предходния сезон остават " Тигърчето Спас ", " Принцесата и скъсаните обувки ", " Кръв и власт ", " Зверското синьо ", " Ромео и Жулиета ", " Платонов ", " 1001 пристрастености " и Papas in motion.

Първите нови попълнения при започване на октомври ще бъдат двата спектакъла на студентите на доцент доктор Пенко Господинов - " Дон Жуан " от Молиер, режисура на Господинов, и " Лейди Макбет от Мценска околия " от Николай Лесков, режисура на Максим Маламедов, съобщи Българска телеграфна агенция.

По същото време, студентите на проф. Стефан Данаилов ще излязат с премиерата на " Слуга на двама господари " от Карло Голдони в режисура на Данаилов и под режисурата на доктор Росица Обрешкова.

Ректорът на академията проф. доктор Станислав Семерджиев е сценарист и създател на либретото на танцово-пантомимния театър с работно заглавие " Българска тайнственост ". Постановчик е доктор Маргарита Божилова.

Проф. Пламен Марков ще показа студентите си в театър по две едноактни пиеси - " Птици " и " Бум в неделя " на Константин Павлов, и " Паночка " от Нина Садур, по повестта " Вий " на Гогол. Последният ще бъде осъществен в копродукция с спектакъл " Стефан Киров " в Сливен и ще се играе на две подиуми.

Младежкият спектакъл " Николай Бинев " ще съпродуцира различен план - " Книга за джунглата " по Ръдиард Киплинг на класа на проф. доктор Ивайло Христов. От студентите му се чакат още две министър председатели в режисура на Мартин Киселов - " Дванайсета нощ " от Шекспир, и " Любовна отрова " - от Ерик-Еманюел Шмит. Предстои и танцов театър на доцент Ясен Вълчанов, над чието заглавие към момента се работи.

Още три плана ще бъдат оповестени през септември.

До края на 2019 година кукленият спектакъл ще обнови афиша си с импресията за възрастни " Кръговрат " в режисура на проф. Жени Пашова и доктор Михаела Тюлева, и кукления театър за деца на проф. Боньо Лунгов и доцент доктор Константин Каракостов, по приказки за Хитър Петър. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР