До края на март ще бъде възстановено еднопосочното движение по пътя

...
До края на март ще бъде възстановено
еднопосочното движение по пътя
Коментари Харесай

До края на март ще бъде възстановено еднопосочното движение по пътя за Рилския манастир

До края на март ще бъде възстановено еднопосочното придвижване по пътя за Рилския манастир. В момента на срутището при 27-ми км на път III-107 Пастра – Рилски манастир се правят укрепителни и обезопасителни работи. Частично е обрушена срутената скална маса. От двете страни на сектора се монтират диагонални въжета с дебелина 12 мм върху стоманената мрежа по откоса, която е закрепена към ската със стоманени анкери и монтажни скоби от арматурно желязо.

В най-засегната част от срутището се предвижда осъществяване на защитно съоръжение в обсега на пътя – т. нар. тунелна завеса. Ще се построи тунел с напречни колони, ригели и плоча, която ще действа като контрафорс и ще поема евентуални нови срутени скални маси, така че да не се нарушава пътят.

В региона на срутището се изгражда временна площадка в страни от банкета, по която да се обезпечи прекосяването на превозните средства за Рилския манастир. Предвижда се в началото придвижването да е еднопосочно и да се контролира от светофарна уредба. На обекта се работи мобилизирано, с цел да може трафикът да се възстанови колкото се може по-скоро. Прогнозният период за стартиране на еднопосочното придвижване е до края на март.

В момента придвижването по третокласния път III-107 Пастра – Рилски манастир, в участъка от 19-ти до 31-ви км, е лимитирано. Пропускат се моторни транспортни средства със специален режим на придвижване – автомобилите на Спешна здравна помощ, на Министерство на вътрешните работи, на Пожарна сигурност и защита на популацията и на спешни екипи за поддържане и премахване на повреди. В светлата част на денонощието – от 6 ч. до 18 ч., се позволява прекосяването и на превозни средства, обслужващи Светата Рилска обител, както и на коли на собственици на търговски обекти в участъка и на непрекъснато живеещи в населеното място Рилски манастир. Достъпът до Рилския манастир се контролира от „ Пътна полиция “.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР