До края на март се очаква да има готови текстове,

...
До края на март се очаква да има готови текстове,
Коментари Харесай

Цачева обеща нови текстове за неизбежната отбрана

До края на март се чака да има подготвени текстове, с които да се премислят част от наредбите в Наказателния кодекс, отнасящи се до неизбежната защита и превишаване рамките на неизбежната защита и те да бъдат препоръчани за публично разискване.
Това разгласи пред публицисти в Министерския съвет правосъдният министър Цецка Цачева. Днес с нейна заповед е била основана работна група, която да работи по тези проектопромени. " Разчитам в границите на идната седмица да получим мнения от съответните ведомства, които поканим - Върховен касационен съд, Висш съдебен съвет, Прокуратурата, Неправителствени организации, специалисти,граждански организации и жители, сподели министър Цачева.
От думите ѝ стана ясно, че персонално министър председателят е упълномощил да се премисли нуждата от прецизиране на текстовете за неизбежната защита в Наказателен кодекс, като се откри най-хубавият баланс за отбрана на личността, имуществото на хората, без това да води до дейности, които биха уязвили други правови правила и правила.
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев посочи, че нуждата от прецизиране на съответните текстове се постанова и поради това, че са настъпили промени в страната през последните години, до момента в който сегашните текстове са били прилагани, както и от нуждата да се направи съпоставяне с други страни. Ако е имало някакви промени, тези, които са най-подготвени в тази област, да ни предложат решения, сподели министърът на вътрешните работи.
Министър Цачева заяви още, че по европейски план ще се даде отговор на въпросите дали има потребност от нов Наказателен кодекс.
В отговор на въпрос по случая с пловдивския доктор вътрешният министър съобщи, че на Министерство на вътрешните работи, първоначално, когато той е бил арестуван, е било известно единствено, че той е имал нелегално притежавано оръжие. Изчакахме прокуратурата да се открият какви са обстоятелствата, добави министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР