До края на март догодина ЕС ще разполага и с

...
До края на март догодина ЕС ще разполага и с
Коментари Харесай

От 13 декември в ЕС ще са достъпни ваксините, предназначени за деца над 5 години

До края на март следващата година Европейски Съюз ще разполага и с задоволително дози за слагането на подсилваща доза на всички европейски жители.

" Надявайте се на най-хубавото, само че се гответе за най-лошото ". Това повтори няколко пъти ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, по отношение на новия вид на COVID-19 Омикрон.

Според нея при тази четвърта вълна Европейският съюз е доста по-подготвен, само че все пак ще бъдат нужни най-малко 2-3 седмици на учените, с цел да разгадаят този нов вид. По-рано от предстоящото стартира и имунизирането на децата. Според Урсула фон дер Лайен е време да стартира дебатът и за наложителната ваксина.

" Въпросът за въвеждането на наложителна имунизация е напълно в компетенциите на страните членки. Затова аз не мога да давам каквито и е да рекомендации по този въпрос. Моето персонално мнение е, че преди две-три години в никакъв случай не съм си мислела, че ще станем очевидци на това, което в този момент виждаме - имаме тази ужасна пандемия, имаме и ваксини, които избавят животи, само че те не се употребяват съответно на всички места и това натоварва доста здравните системи. В момента имаме 77 % имунизирани възрастни в Европейски Съюз, това е 66 % от цялото население на Европейски Съюз. Това значи, че една трета от популацията в Европа не е имунизирано, това са 150 милиона души - това е доста. Не всеки може да бъде имунизиран - измежду тези хора има доста дребни деца да вземем за пример или хора със характерни медицински положения, само че по-голямата част от тях биха могли да бъдат имунизирани. Затова мисля, че е време да проведем тази полемика за това по какъв начин да стимулиране имунизирането. Евентуалното въвеждане на наложително имунизиране в Европейски Съюз е част от тази полемика ", съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" Европейската комисия работи за това да се бори с дезинформацията и съмненията при хората за да бъде повишен броят на имунизираните. Заедно с Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите посещаваме страните с ниски равнища на имунизация. Имаме и система за бързо уведомяване, тя се занимава със оправянето с подвеждащата информация, която е една от аргументите за това хората да не се имунизират ", добави Стела Кириакидес, еврокомисар по опазването на здравето.

Ще бъде основана нова конструкция - ХЕРА, която ще се занимава със здравни ограничения при изключителни условия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР