До края на март държавната опера и драматичният театър във

...
До края на март държавната опера и драматичният театър във
Коментари Харесай

Театърът и операта във Варна ще излъчват на живо във Фейсбук спектакли без публика

До края на март държавната опера и трагичният спектакъл във Варна ще излъчват онлайн в страниците си във Facebook спектакли, които ще бъдат изпълнявани без аудитория поради ограниченията, подхванати против разпространяването на COVID-19. По същата причина ще бъдат анулирани и събитията, с които театърът трябваше да означи 99 години от основаването си.

Заради разпространяването на ковид със заповед на министъра на културата Боил Банов от предходната неделя са анулирани всички обществени културни събития на закрито - концерти, спектакли, музеи, галерии, кина, в това число действия в читалищата.

" Всяко събиране във връзка изкуство в зали, в затворени пространства на доста хора в границите на 2-3 часа съставлява извънреден риск за популацията, разяснява пред Би Ти Ви Банов. Знам, че е неприятно, само че би трябвало да си опазим и артистите. "

Спектаклите, които ще бъдат предавани онлайн във Facebook, са операта " Хубавата Елена " на Жак Офенбах на 19 май, театралната режисура " Телефонът на мъртвеца " - черна комедия от Сара Рул, на 21 март и комедията на Дарио Фо " Само за дами " на 27 март.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР