До края на лятото или най-късно в началото на есента

...
До края на лятото или най-късно в началото на есента
Коментари Харесай

До края на лятото започва изграждането на детската болница

До края на лятото или най-късно при започване на есента ще стартира процедурата по планиране и строителство на детската болница, съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министър Ананиев взе участие в съвещанието на парламентарната Комисия по опазване на здравето, където показа пред депутатите информация за това по какъв начин върви процеса на създаване на първото многопрофилно лечебно заведение за болнична помощ, осигуряващо сложно лекуване на деца. „ Изграждането на сложна многопрофилна детска болница е приоритет на мен и моя екип и ние ще създадем всичко допустимо тази фантазия да стане действителност в обозримо време “, увери Ананиев.

Правителството към този момент се отхвърли от първичното си желание да преобразува болница „ Лозенец “ в национална педиатрия поради неодобрение от страна на управлението на СУ „ Климент Охридски “, тъй като лечебно заведение е негова клинична база, а от преобразуването може да пострада акредитацията на Факултета по медицина. Впоследствие кабинетът реши бъде доизградена базата на започнатото преди години строителство на Националната педиатрична болница на територията на УМБАЛ „ Александровска “.

„ При построяването на една по този начин болница има софтуерен развой, който към този момент сме го почнали “, акцентира Ананиев. Вече е стартирало и градивно проучване на постройката, което би трябвало да завърши до края на месец февруари. „ Убеден съм, че постройката е годна и ще може да се употребява за детска болница “, увери здравният министър.

С негова заповед е основана и работна група, в която влизат национални консултанти по обособени детски специалности, шефове на детски лечебни заведения, началници на клиники, известни учени и други специалисти. Съставът е от 15 души, които имат със задание да приготвят конструкция и проект за разполагане на отделенията в съществуващата постройка. „ Те работят интензивно “, безапелационен бе министър Ананиев. Вече има квалифициран и първи вид, а работата на групата би трябвало също да приключи в края на февруари.

„ Ще поканим известни архитекти, които сега построяват най-новата болница в Тел Авив в Израел. Ще изпратим и наш екип, който да види по какъв начин се построява болничното заведение там. Ще употребяваме техния опит “, добави още министърът на опазването на здравето. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР