До края на живота си ще се боря за справедливост.

...
До края на живота си ще се боря за справедливост.
Коментари Харесай

Майката на детето, което само се блъснало в кметски джип, търси помощ от Цацаров

" До края на живота си ще се боря за правдивост ". Това съобщи пред Нова телевизия Анита Гълъбова - майката на момчето, което остана без далак и с раздран черен дроб, откакто бе блъснато от колата на тогавашния кмет на Трън от ГЕРБ Станислав Николов.
 Бившият кмет на Трън оневинен за блъснатото дете - то самò се блъснало в колата му
Преди дни оправдаха някогашния градоначалник за злополуката, при която блъсна дете, а присъдата е дефинитивна. 

" Няма закононарушение, няма отговорно лице. Пернишкият съд удостовери решението на трънския областен съд, че детето единствено се е блъснало в джипа ", сподели майката.

Станислав Николов изрично отхвърли коментар. Съдът приравнява произшествието на инцидентно действие, което изключва виновност на дееца.

" Щастливото детство на Иван няма да се върне в никакъв случай. Детето боледува, предходната година постъпихме в болница ", описа Анита, която се грижи сама за сина си.

Тя е безапелационна, че съдията е отхвърлил здравната експертиза, както и свидетелските показания на очевидеца на произшествието. Джипът на Николов, който е главно материално доказателство и би трябвало да се резервира до края на досъдебното произвеждане, е бил продаден още в деня на злополуката. 

" Няма кръвна проба. Тестът с дрегер е изработен часове след закононарушението. В дежурната на полицията два дни няма сведение за случилото се ", безапелационна беше майката.

Гълъбова съобщи, че сходни решения се оспорват и могат да бъдат преразгледани във Върховния съд в София, по тази причина ще напише отворено писмо към основния прокурор Сотир Цацаров.

Тя изясни, че правата на сина й са нарушени. Николов в никакъв случай не се е поинтересувал какво е положението на Иван. Майката е решена да отнесе въпроса и до европейските институции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР