"До края на годината ще стартира модернизацията и ремонтът на

...
"До края на годината ще стартира модернизацията и ремонтът на
Коментари Харесай

До края на 2017 г. започва модернизацията и ремонтът на бойните самолети

"До края на годината ще започва модернизацията и ремонтът на старите ни бойни самолети МиГ-29 ", заяви по телевизия "Европа " министърът на защитата Красимир Каракачанов.

"Този развой ще върви паралелно с договарянията по закупуване на нов изтребител. Основно тук би трябвало да се ремонтират. Разбира се, в случай че се наложи да се внасят аварийни елементи и мотори ще бъдат импортирани от Русия, от самия производител. Тук тънкостта е в това, че моето предпочитание и желание е в тази договорка по ремонта и модернизацията на МиГ-овете да няма медиатори. Директно министерството на защитата с компанията производител ", сподели Красимир Каракачанов.

"Освен това България ще се стреми към оптимално дълго разсрочване на заплащанията за новите бойни самолети за минимум от 10 години. Знам сигурно, че най-малко един от тримата участници до момента в конкурс има сходна подготвеност и я е декларирал. Не е правилно да се приказва с имена, само че един от тримата участници е декларирал, че не е проблем новите условия, които са сложени за по-дълъг интервал на заплащане. Това е добра причина и това, както се споделя, би подтикнало и останалите участници да вършат по-изгодни оферти ", добави още Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР