До края на годината ще се появи нов билет за

...
До края на годината ще се появи нов билет за
Коментари Харесай

Скоро: Цените в градския транспорт в София - нагоре

„ До края на годината ще се появи нов билет за време и сегашният ще изчезне ”, заяви Зафир Зарков, ръководител на комитета, който създава новата тарифна политика на в София.

Тя планува сегашният билет от 1,60 лева да бъде отстранен. Новият билет ще важи за 30 минути, като цена му отново ще е 1,60 лева, само че този за 60 минути ще има по-висока цена. Билетът ще е смесен и в границите на избраното време с него жителите ще могат да се прекачват в трамвай, тролей, рейс или метро. Общинските съветници отхвърлиха разновидността цената на билета да е съгласно изминатото разстояние, тъй като по този начин би бил по-скъп.
 В София - в случай че не си купиш билет преди да се качиш в градския превоз, следва санкция В София - в случай че не си купиш билет преди да се качиш в градския превоз, следва санкция
Контрольорите в публичния превоз в столицата стартират да наблюдават за редовността на пасажерите от 4 януари. От през днешния ден те няма да продав...

Очаква се до края на годината да се организира и публично разискване, с цел да се чуе и мнението на жителите. По думите на Симеон Ставрев, член на транспортната комисия, новите билети са преференциални и ще накарат столичани да слязат от колите си. Според него използването на този билет съзнателно се бави, тъй като ще е прелъстителен за жителите и може да понижи пазаруването на абонаментни карти. В момента 85 на 100 софиянци пътуват с такива и за тях този билет не е от голяма важност, написа " Труд "

От Центъра за градска подвижност не споделиха по кое време тъкмо ще бъде въведен новият билет, защото разясниха, че решението зависи напълно от Столичния общински съвет. Тяхното мнение също е, че билетът „ за време ” е по-добро решение, в сравнение с този „ за разстояние ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР